Wie ben ik


Vroeger zeiden mensen vaak tegen mij: “loop eens rechtop”, “schouders naar achteren”. Als puber werd ik daar helemaal gek van. Ik deed weinig aan sport, vond dat allemaal niet zo belangrijk. Hoe leuk dat ik me daarna ging specialiseren in een goede houding, beter bewegen en goed slapen.

Ik ben Alice Weijers en slapen is 1 van mijn passies. Niet alleen om te doen (al ben ik echt een ochtendmens), maar juist ook omdat slaap machtig interessant is. Iedereen heeft baat bij een goede nachtrust, jong of oud. En het effect van slecht slapen is zo groot op het mentale en lichamelijke welzijn van mensen. Een goede nachtrust wordt door vele factoren beïnvloed. Mensen komen vaak bij mij als ze al van alles geprobeerd hebben. Als ik dan terug hoor dat ze na een paar sessies beter slapen dan ooit, dan ga ik echt met een goed gevoel naar bed.

Als moeder van twee pubers weet ik maar al te goed dat slapen voor kinderen niet altijd vanzelfsprekend is. In verschillende fases kun je verschillende slaapproblemen hebben. Moeite met doorslapen, niet kunnen inslapen, last hebben van nachtmerries, veel piekeren in de nacht. Ik help jou of je kind graag beter slapen, kijk vooral eens bij de ervaringen van anderen.

Ik heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring als oefentherapeut Mensendieck en heb mij gespecialiseerd op het gebied van rug-, nek-, schouder- en hoofdpijnklachten, bekkenklachten, stressgerelateerde klachten, houdings- en spanningsklachten bij kinderen én in slaapoefentherapie. Ik geniet van de afwisseling tussen het werken met volwassenen en kinderen.

Mijn uitdaging is om uit te vinden waar het probleem vandaan komt en daar samen doelgericht mee aan de slag te gaan. Niet alleen symptomen bestrijden maar goed kijken en luisteren naar de oorzaak, inzicht krijgen in je klachten en jou leren wat je eraan kunt doen.

En hoewel ik vroeger misschien wat krom stond en nauwelijks sportte, beweeg en sport ik nu veel en graag. Ik vind het belangrijk om gezond ouder te worden en zuinig op mijn lichaam te zijn. Pijnvrij bewegen, voldoende ontspannen en slapen zijn zo belangrijk, ik gun het iedereen!