Is jouw kind angstig, onrustig, onzeker, gespannen, vaak moe? Of heeft het last van slapeloosheid, onzekerheid of concentratieproblemen? Klaagt je kind over hoofdpijn, benauwdheid of onverklaarbare pijnen zoals buikpijn?

Herken je hiervan iets in jouw kind?

Veel kinderen hebben moeite met zich concentreren wanneer dit wordt gevraagd en op andere momenten juist moeite om tot rust te komen en te ontspannen. Ze vallen ’s avonds moeilijk in slaap en komen overdag energie tekort. Een vicieuze cirkel! Dit kan elk kind gebeuren maar kinderen met AD(H)D of hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid of autisme kunnen hier extra gevoelig voor zijn.

Ik help jouw kind op speelse wijze te leren ontspannen en werk met een gerichte methode waardoor deze klachten verminderd of verholpen worden. Hier heeft je kind het hele leven baat bij. Want op jonge leeftijd aangeleerde gewoontes neem je de rest van je leven mee; een juiste ademhaling, het kunnen herkennen en loslaten van spanningen of stress en een gunstige zelfverzekerde lichaamshouding dragen bij aan lekker in je vel zitten.

Neem contact op voor meer informatie of het inplannen van een intake.
De ontspanning voor kinderen wordt vergoed vanuit het basispakket.

Een aantal ervaringen:

Zoon van Linda:

"Onze zoon van 11 heeft veel baat gehad bij de ontspanningstherapie van Alice. Zij heeft hem verschillende oefeningen aangeleerd die hij zowel thuis als op school, zonder dat andere het zien, zelf kan doen. Deze oefeningen helpen om zijn aandacht van zaken die stress opleveren af te leiden, waardoor hij rustiger en zelfverzekerder is geworden."

Vivienne, moeder van A (6):

"Onze dochter was vaak boos en dwars en sliep moeilijk in, dit laatste was al snel verholpen met ontspanningsoefeningen. Alice heeft ons ook geholpen inzicht te krijgen in haar bepaalde hyper momenten op de dag en hoe we haar dan kunnen helpen ontspannen. We begrijpen nu dat ze gevoeliger is dan wij dachten en houden hier rekening mee. Ze is meer zichzelf en heeft minder boze momenten. De dure kindertherapie was hierna niet meer nodig. Dankzij Alice hebben we een betere balans gekregen in ons gezin.”