“Ik dacht dat ik alles al had geprobeerd”

 

Niet goed inslapen of doorslapen heeft veel nadelige gevolgen. Je lichaam komt niet goed tot rust en dat kan leiden tot concentratieproblemen, lichamelijke klachten en psychisch minder belastbaar zijn. Je merkt het misschien wel, als je niet uitgerust bent, kun je minder hebben, krijg je misschien wel hoofdpijn en voel je bovendien de druk om daarna wél goed te slapen.

Een goede nachtrust helpt het lichaam herstellen, is essentieel voor het groeiproces van kinderen en helpt lichamelijke en mentale problemen voorkomen. Loop niet te lang door met slaapproblemen. Ik help je graag.

Slaapoefentherapie helpt je bij:

  • inslaapproblemen 
  • doorslaapproblemen
  • onnodig vroeg wakker worden
  • teveel of te weinig slapen
  • vermoeidheid
  • overmatige slaperigheid
  • (bio)ritmestoornissen
  • nachtmerries
  • ook bij depressie, angst, overgewicht, pijnklachten, stress kunnen slaapproblemen een onderliggende factor of deel van het probleem zijn. 

Zelf ben ik dol op slapen. Ik ben een echt ochtendmens. Maar naast mijn passie voor het slapen zelf, heb ik ook heel veel kennis van slapen. Ik breng met jou en/of je kind in kaart waar het slaapprobleem vandaan komt en welke factoren we kunnen aanpakken. Wanneer je je slaap begrijpt kun je hier veel meer positieve invloed op uitoefenen dan je denkt. Je denkt wellicht dat je alles al geprobeerd hebt maar dat is nu vaak het probleem. Wat je wel en niet moet doen, waarom en hoe.... Ik leer het je.
 Kijk voor meer info ook op de landelijke website: www.slaapoefentherapie.nl


Een paar ervaringen:


 

Mevr. K. (34):

Ik dacht dat ik alles al geprobeerd had en sliep nu eenmaal al slecht vanaf de puberteit. Ik had er dus weinig vertrouwen in maar volgde toch het advies van mijn huisarts om te gaan. In het begin vond ik het echt moeilijk. Patronen doorbreken, ontspannen, andere bedtijden.  Maar nu ik heb geleerd wat voor mij de beste slaaptijden zijn, hoe ik de dag afbouw, hoe ik piekeren aanzienlijk kan verminderen (in de nacht) slaap ik beter dan ik de afgelopen 20 jaar gedaan heb.”


 

Dhr. L. (70):

Een duidelijke uitleg waar de slaapproblemen vandaan komen en een stappenplan om dit te verbeteren. Alice kijkt breed. Naar dag en nacht. Binnen drie behandelingen sliep ik beter dan de vele jaren ervoor.”


 

Moeder van H. (11):

Goede, duidelijke en realistische adviezen die tot nu toe goed werken. Serieus nemen, meedenken, nieuwe ideeën en inbreng. Juiste verwachtingen gemaakt aan het begin. Top hoe je omging met een stugge, beginnende jongens puber.”


 

Bij kinderen wordt slaapoefentherapie vergoed vanuit het basispakket. Bij volwassenen van de aanvullende verzekering.


Ik ben aangesloten bij het landelijke Netwerk Slaapoefentherapeuten (www.slaapoefentherapie.nl) en daardoor volledig op de hoogte van de laatste kennis op het gebied van slaap. Naast slaapoefentherapie voor volwassenen heb ik mij gespecialiseerd in baby- en kinderslaapoefentherapie en slaapproblemen tijdens de puberteit.

Woon je niet in de buurt van Oegstgeest? 

Een online behandeling behoort ook tot de mogelijkheden. 
Slaapoefentherapie leent zich uitstekend voor online consulten. Je krijgt tips, oefeningen en coaching via het scherm en gaat daar mee aan de slag. Een week later evalueren we en sturen bij waar nodig. Dus schroom niet en maak die afspraak!

Slaapoefentherapie is voor volwassenen, baby´s, kinderen en pubers!