Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Met oefentherapie (Mensendieck) help ik je de (pijn)klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen. Daarbij ga ik uit van jouw eigen bewegingsmogelijkheden en kijk ook naar jouw persoonlijke situatie en dagelijkse activiteiten.

Oefentherapie helpt ook bij spanningsklachten en hyperventilatie, houdingsafwijkingen zoals een scoliose, een verkeerde houding, bekkenklachten, incontinentie en chronische pijn.

Ik kijk samen met jou naar je lichaamshouding en manier van bewegen in de dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Ik kijk niet alleen naar je klacht maar naar je hele lichaam. Daar zit de sleutel voor een blijvende oplossing.

Een aantal ervaringen:

Meneer (30):
“Je bekijkt de mens in zijn geheel en gaat niet alleen symptomatisch te werk.”

Mevrouw (68):
“Na veel fysio-behandelingen, die bij mij niet hielpen, terecht gekomen bij de Mensendieck-therapeute. Wat een verademing, eigenlijk na een aantal sessies was ik al van mijn pijn af. Bewust worden van hoe je loopt, zit en staat en daar steeds aan denken. Samen met een paar oefeningen!”