Jouw kind spanningklachten?

16-05-2018 - Beweeg Bewuster
 

Er is de laatste tijd veel over in het nieuws....

 
Nieuwskoppen als: 1 op de 3 kinderen op de basisschool geeft aan last te hebben van stress, leggen we teveel druk op onze kinderen, ernstige stress bij jonge kinderen etc komen regelmatig voorbij. Aan de reacties onder die berichten en op sites als bijvoorbeeld facebook te zien, herkennen veel ouders dit bij hun eigen kinderen.
 
Vaak uit de stress zich in lichamelijke (onverklaarbare) klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, maar ook mentaal in de vorm van concentratieproblemen, prikkelgevoeligheid, moeite met slapen, angstig, tics enz.
 
Wat kun je hieraan doen? De maatschappij is hectisch en veeleisend. Het lijkt wel of zelfs op de basisschool steeds meer wordt verwacht.  Natuurlijk kun je zelf wat doen zoals; rust in de dagindeling, goede voeding en nachtrust, praat over wat het kind dwars zit enzovoort.
 
Maar wellicht doe je dit allang en is meer nodig. Wij bieden in de vorm van Ontspan Bewuster 4 Kids een training aan waarin het kind niet alleen leert wat spanning is, maar ook hoe je dit herkent en wat je eraan kunt doen. Het is zinvol je al op jonge leeftijd bewust te worden van je lijf. Dit doen we door middel van kind gerichte ontspanningsoefeningen zowel gericht op het ontspannen van de spieren als het leren leeg maken van het hoofdje. Daarnaast maken we gebruik van ademhalingsoefeningen en betrekken we de lichaamshouding erbij.
Tenslotte leert het kind de geleerde vaardigheden en oefeningen toepassen in het dagelijks leven.

Een van de mooiste complimenten die ik van een patientje kreeg was:
“Ik liep naar de aula tussen alle andere kinderen (zo'n 250) en zei tegen de juf; ik doe even mijn oefeningen hoor. De andere kinderen hadden niets gemerkt en het kind voelde zich zowel in de drukke aula als daarna een stuk prettiger. “
 
Binnen gemiddeld 9 behandelingen heeft je kind geleerd hoe hij of zij met spanning/stress kan omgaan en kan daar de rest van zijn/haar leven profijt van hebben.
Onze behandelingen worden bij kinderen vergoed vanuit het basispakket.
Interesse? info@beweegbewuster.nl
 
Natuurlijk behandelen wij als oefentherapeuten Mensendieck ook volwassenen met stress&spanningsklachten, hoofdpijn, rug/nek/schouderklachten en diverse overbelastingsklachten en houdingsproblematiek. Kijk op onze website voor meer info. www.beweegbewuster.nl

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

 

Volg ons nu ook via  
   

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen