Tijd voor verandering?! Niet uitstellen maar doen!!

23-05-2017 - Beweeg Bewuster
 
Vraag je je wel een af of je houding goed is? Heb je weleens klachten aan je spieren of gewrichten? Of heb je deze vragen met betrekking tot je zoon of dochter? Wij geven je graag wat tips om zelf je houding te beoordelen.

Zie je jezelf in een spiegel of op de foto staan en denk je... hm, dat kan beter maar hoe? Of heb je misschien wel pijn in je rug, nek of hoofd en twijfel je of dit met je houding te maken kan hebben... Met de volgende tips kun je zelf je houding beoordelen. Wanneer het verbeteren ervan bij een voornemen blijft, doe er dan eens iets aan. Wij zijn de professionals op het gebied van houding en beweging en helpen je heel graag. De kans dat je klachten aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen is groter dan je misschien denkt. Want je houding bepaald hoe je je spieren en gewrichten belast. Wanneer dit niet goed gaat, belast je dus de hele dag verkeerd. Dag in dag uit, uur in uur uit. Reken maar dat dat klachten kan geven.

Heel veel mensen weten wel dat hun houding niet goed is maar hebben geen idee wat dan precies niet goed is. Of denken dat dat bij ze hoort en er niets aan te doen is. Door middel van een zijspiegel laten we je zien hoe het eruit ziet en hoe het eruit zou kunnen zien. Wanneer je het verschil voelt, is dit vaak al een echte eye opener. Pas als je het probleem begrijpt, weet wat je precies fout doet en dat veranderen wellicht makkelijker is dan je denkt, kun je er (levenslang) iets aan veranderen.

Tips om zelf je houding te beoordelen:
       
Staan
 • Sta je op je hele voet en niet teveel op je hielen?
 • Zijn je knieën los, heel licht gebogen?
 • Is je onderrug niet te hol?
 • Is je bovenrug recht?
 • Staan je schouders ontspannen opzij?
 • Staat je hoofd boven je romp?
Zitten
 • Is je rug niet te hol?
 • Is je bovenrug rechtop?
 • Zijn je schouders ontspannen?
 • Staan je schouders ontspannen opzij?
 • Staat je hoofd boven je romp?
 • Is je ademhaling rustig en vanuit je buik?

Zie of weet je wel dat jouw houding niet optimaal is maar lukt veranderen niet zo maar zelf? Dat is heel logisch. Laat het niet bij een goed voornemen maar doe er eens echt iets mee!
Twijfel je aan de houding van je zoon of dochter en wil je weten hoe het echt zit? Wij vertellen het je ook als er niets mis is. Beter een keer teveel dan een keer te weinig. Een kind vanaf zes jaar kun je al heel veel leren. Hoe vroeger geleerd....

Ben je al eens bij ons onder behandeling geweest  en vraag je je af of je het nog goed doet, of zou je graag de puntjes weer eens op de i zetten.... Dat kan natuurlijk! Neem dan contact met ons op.
 
Ken je iemand in je omgeving met rug, nek, schouder of hoofdpijnklachten, wijs hem of haar eens op onze praktijk. Wij zoeken samen met hem of haar naar de lange termijn oplossing. Het kan echt! Veel patienten zeggen na afloop van de behandeling: “Had ik dit maar veel eerder geweten, dan had ik niet zo lang doorgelopen!” 
 
Wij helpen je graag!
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

 

Volg ons nu ook via  
   

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen