Bekkenoefentherapie & zwangerschapscursus Mensendieck

09-02-2017 - Beweeg Bewuster

Gedurende de zwangerschap ondergaat het lichaam veel veranderingen. Al deze veranderingen hebben invloed op de belasting en belastbaarheid van het lichaam. Onbewust verandert je houding tijdens de zwangerschap door het groeien van de baby in je buik. Als gevolg hiervan kan ook je manier van bewegen en het gebruik je van spieren veranderen wat invloed heeft op de stabiliteit van je rug en bekken.

Zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling kan deze veranderende manier van bewegen (onnodige) pijnklachten veroorzaken. Oefentherapie Mensendieck biedt je hierbij de optimale begeleiding en ondersteuning om zo klachten te voorkomen en/of  verminderen. Samen werken we aan het verbeteren van de stabiliteit door middel van oefeningen, veranderen van houding, spiergebruik enz. Dit zorgt, in tegenstelling tot alleen symptoombestrijding, voor een plezierige zwangerschap tot het eind. Ook leer je oefeningen die de pijn verminderen.

In onze praktijk bieden we naast individuele begeleiding bij klachten ook een zwangerschapscursus Mensendieck. Deze bestaat uit 8 lessen van 1 uur waar in je alles leert over houding, spiergebruik, handige oefeningen, de bevalling zelf etc. Eventueel kun je deze cursus ook individueel bij ons volgen.

Oefentherapie Mensendieck wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. De kosten van de zwangerschapscursus worden door sommige verzekeraars (deels) vergoed.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

 

Volg ons nu ook via  
   

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen