Ademhaling en ontspanning, hoe ga je met stressklachten om?!

08-12-2016 - Beweeg Bewuster
 

 
Duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid, een drukkend gevoel op borst of steeds een brok in de keel? Veel mensen kampen ermee. Vaak kan een arts niets afwijkends vinden. De klachten worden vaak veroorzaakt door stress en spanning. Bij stress verandert er veel in je lijf. Zo ga je meer stresshormonen aanmaken, je spierspanning wordt hoger en je ademhaling verandert.  Daar kun je wat aan doen!

De oefentherapeut Mensendieck biedt een structurele oplossing voor uw klachten.
 
De oefentherapeut maakt je bewust van je houding en manier van bewegen in relatie tot, in dit geval, spanningsklachten. Samen met de oefentherapeut  gaat je op zoek naar de oorzaak van de problemen rondom de klacht. Door middel van oefeningen en adviezen wordt er gewerkt aan een zo optimaal mogelijke natuurlijke en ontspannen ademhaling. Daarnaast ga je samen met de oefentherapeut  werken aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning. De oefentherapeut geeft  inzicht in de reactie van het lichaam op factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van spanningsklachten. Hierdoor zijn klachten beter te begrijpen en kan er beter op klachten gereageerd worden, zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren.
De oefentherapeut kijkt naar de persoonlijke situatie en omstandigheden in het dagelijks leven van de patiënt en past de oefeningen en adviezen hier op aan.  

Bij kinderen doen we eigenlijk hetzelfde maar dan natuurlijk volgens de belevingswereld van het kind. Door middel van ons behandelprotocol Ontspan Bewuster4Kids werken we aan 4 pijlers:

  • ademhaling
  • ontspanning
  • educatie (wat is spanning, wat gebeurt er bij je en wat doe je ermee?)
  • toepassing in ADL

Bij ademhalingsoefeningen gebruiken we bijvoorbeeld een bellenblaas, we leren kinderen stevig staan door middel van de oefentol etc. Allemaal hartstikke leuk en leerzaam! 

Herken je dit bij jezelf of je kind? Iemand uit de omgeving? Begin 2017 goed en ga er mee aan de slag!!!

Ps: wij worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook wordt het eigen risico niet aangesproken. 
Kinderen hebben tot hun 18e jaar 18 behandelingen vanuit de basisverzekering

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

 

Volg ons nu ook via  
   

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen