Volwassenen

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van de eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin de cliënt zich bevindt en met de dagelijkse activiteiten.
 
Met alle  klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld rug, nek, schouder en hoofdpijnklachten kun je terecht  in onze praktijk. 
Maar ook voor spanningsklachten en hyperventilatie, houdingsafwijkingen zoals een scoliose, voor iedereen die aan z’n houding wil werken, bekkenklachten, incontinentie en chronische pijn.

Als oefentherapeut zijn wij specialisten in het aanleren van gezond beweeggedrag. Samen met de cliënt kijken wij naar de lichaamshouding en manier van bewegen in de dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam. 

Naast specialist op het gebied van houding en beweging ben ik ook specialist in slaap.
Kijk voor meer info op www.slaapoefentherapie.nl

 

 

 

Volg ons nu ook via  
    

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen