Oefentherapie voor kinderen


Kinderoefentherapie helpt kinderen met

- houdings- en bewegingsproblematiek

- spanningsklachten

- slaapproblemen

Plezier in bewegen heeft een positieve uitwerking op de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Kinderen kunnen veel baat hebben bij de aanpak en begeleiding van een oefentherapeut. Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Maar dat kinderen huppelen, springen en spelenderwijs leren, is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige kinderen zijn motorisch niet zo handig, anderen  bewegen angstig, geremd of gespannen of hebben een ongunstige houding waardoor soms al jong klachten ontstaan.


Wij kunnen uw kind helpen bij: 

-    de houding (kromme rug, bolle rug, holle rug, scoliose, platvoeten, x benen, hypermobiliteit etc)

-    afwijkend bewegen (zoals op de tenen lopen)
-    verbeteren van het evenwicht
-    onhandig bewegen
-    moeite met tekenen en schrijven
-    angstig of onzeker bewegen

-    te hoge of te lage spierspanning van het lichaam

 

De behandeling wordt op een zodanige manier aangeboden dat het kind plezier beleeft aan bewegen en zich vaardigheden op een leuke manier eigen maakt. Deze aanpak sluit aan bij de belevingswereld en belangstelling van het kind. Uitdagen en ondersteunen zijn daarbij sleutelwoorden. Uiteraard wordt er tijdens de behandelperiode geïnformeerd en overlegd over de vorderingen van het kind en over eventuele begeleiding thuis of in de klas.


Naast oefentherapie op het gebied van houding en beweging voor kinderen kunnen ook tieners bij ons terecht. Samen werken wij aan bewustwording, gedragsverandering, spierversterking en houdingsverbetering.

 

 

 

Volg ons nu ook via  
    

Nieuwsbrief 

Klik hieronder om de Beweeg Bewuster 
nieuwsbrief te ontvangen